Downloads

Spread the word en creëer samen met ons IMPACT!

Posters

Hang een poster op zodat nog meer jongeren meedoen!

Download .zip

manifest

“Je fouten gaan je de rest van je leven achtervolgen.”

“Geen diploma? Dan kan je het nu al vergeten.”

“Eigenlijk zit niemand op jou te wachten.”

Net als wij heb je dit soort shit misschien al te horen gekregen. Of bij jezelf gedacht. En als dat vaak genoeg gebeurt, begin je het nog te geloven ook. Niet doen. Die gedachten zijn nutteloos. Wij niet.

We begaan misschien soms stommiteiten, ja. Dat zal wel. Maar we kunnen ook dingen bereiken. Of we nu rijk zijn of niet, gelovig zijn of niet, een verleden hebben of niet: we hebben allemaal het potentieel om onze eigen toekomst te maken.

Daarom hebben we IMPACT! opgericht. Tegen de onzin die ons wordt ingefluisterd. En vooral: om te bereiken wat we zelf willen. Wij zijn de jeugd, wij zijn de toekomst. IMPACT! helpt je worden wie je wil zijn.

Wij

Sefora Sam

20

Antwerpen

Gewapend met pen & papier.

Gio Huybrechts

19

Antwerpen

Elke dag knokken voor de toekomst.

Dogan Ercan

21

Genk

Val 8 keer, sta 9 keer op.

Yasmien Naciri

25

Mol

De wereld ligt op de stoep.

Amal Amjahid

21

Sint-Jans-Molenbeek

Een hoofd en twee benen is genoeg om er wat van te maken.

Amina Mahdad

19

Sint-Joost-ten-Node

Iedereen heeft ideeën, zelfs als je denkt dat je er geen hebt.

Francisco de la Riva

29

Schaarbeek

Mijn parkour? Alle obstakels overwinnen.

Yassin Arradi

25

Luik

Wanneer Yassin Arradi zijn mond opentrekt, luister je.

€ 1.000 VOOR JOU

In iedereen zit er potentieel: of het nu rappen, dansen, ondernemen, koken, of je inzetten voor anderen is. Heb je enorme goesting om daar iets mee te doen, maar krijg je niet alle kansen? Tijd om daar iets aan te veranderen. Nu is ’t moment, nu is ’t aan jou. Ga ervoor.

WAT? Vertel ons wat jou bezighoudt, en hoe groot jouw goesting is om je daarin verder te ontwikkelen. Welke stappen heb je al gezet? Welke hindernissen heb je overwonnen of liggen nog op je pad? En hoe inspireer jij of help jij anderen vooruit met jouw potentieel?

HUH? Jouw potentieel: dat kan vanalles zijn. Wil je graag een workshop creatief schrijven volgen om je schrijfkunsten te verbeteren? Of je bent bijvoorbeeld erg handig, en wil graag iets in elkaar timmeren voor het speelplein om de hoek. Alles kan en alles mag.

WIE? Jongeren tussen 18 en 25 jaar uit Antwerpen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Charleroi, Genk, Kortrijk, Luik, Maaseik, Mechelen, Menen, Verviers en Vilvoorde.

WAAROM? Je krijgt een beurs tot € 1.000 om je potentieel verder te ontwikkelen. CHECK!

WANNEER? De oproep naar jongeren gaat van start op 2 oktober 2017. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 7 november 2017.

€ 10.000 VOOR JE VERENIGING

Verenigingen die vertrekken vanuit het potentieel van jongeren om door middel van een individueel of een collectief traject aan het zelfvertrouwen van jongeren te werken. Op deze manier worden deze jongeren uit hun sociaal isolement gehaald en kunnen ze de beste versie van zichzelf worden: zo’n verenigingen hebben impact. Heb jij een vereniging met deze objectieven? Dan geven we jouw vereniging graag een duwtje in de rug.

WAT?Bedenk met je vereniging een project om samen met jongeren, vanuit hun eigen kracht, aan de slag te gaan met hun potentieel.

HUH? Elk idee is welkom: breakdance lessen aan jongeren uit de wijk, co-creatie van een theaterstuk of kortfilm. Zolang je project maar samen met jongeren aan de slag gaat en je voor hen het verschil maakt.

WIE?Verenigingen die zich inzetten voor jongeren van 12 tot 18 jaar uit Antwerpen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Charleroi, Genk, Kortrijk, Luik, Maaseik, Mechelen, Menen, Verviers en Vilvoorde. De oproep loopt van 12 september tot en met 22 november.

WAAROM? De vereniging krijgt een ondersteuning van maximaal € 10.000 om dit project uit te werken. CHECK!